De Voerstreek ligt in het hart van de Euroregio en ingeklemd tussen drielanden.
Dat is het groene niet-stedelijke gebied dat wordt afgebakend door het Duitse Aken, de Nederlandse stad Maastricht tot Vaals en de steden Tongere en Luik.
Vanuit de Voerstreek zijn uitstapje naar eerder genoemde plaatsen slechts een 20-tal autominuten !
Pure stilte, daarvoor moet je in de Voerstreek zijn.
Haar glooiende landschap met weidse vergezichten ademt rust uit. Hier vind je ook de hoogste punten van Vlaanderen.
Deze unieke streek wordt hierdoor wel een het “ zolderkamertje” van Vlaanderen gehoord.
De zes kerkdorpjes van Voeren tellen samen amper 4300 inwoners en meer dan 30 % van de streek bestaat uit natuurreservaat.
Je ontdekt de Voerstreek het beste via het wandelroute netwerk of het fietsroute netwerk Limburg.

Wandelroute’s voor een iedereen
De beste manier om de Voerstreek te “ ontdekken” is te voet. De Voerstreek telt in totaal vijf natuurgebieden die je weer het beste ontdekt via het wandelroute netwerk. Deze wandelpaden komen steeds uit bij een knooppunt, waar vanuit weer “nieuwe” wandelroutes vertrekken. Wie houdt van een geanimeerde wandeling, kan erop uit trekken met een gids.

Puur natuur en stilte
De Voerstreek staat ook bekend om zijn zeldzame planten –en diersoorten. Om de dassenburchten te zien moet je naar het natuurgebied van de Berwijn of het natuurgebied Asserbos. Maar op je wandelingen lopend in de “holle” wegen kun je de dassen zomaar tegenkomen.

Kom tot rust in pittoreske kerkdorpjes.
Behalve een aaneenschakeling van natuurgebieden is de hele Voerstreek ook een monumentenpark met meer dan 120 geklasseerde kastelen, kerken, vakwerkhuizen (boerderijen), dorpspompen, grafkruizen en kappelletjes. Je kunt deze bewonderen in de zes kerkdorpjes die samen Voeren vormen. Hier wordt geleefd in harmonie met de natuur en het landschap. Precies dat soort leven waaraan een rust zoekende toerist behoefte heeft.

Streekprodukten
De forel op Voerense wijze, de Voerense trip, Ricks bier op smaak gebracht met stroop en niet te vergeten het Voerense Drupke.

Authentiek logeren
Typisch voor de Voerstreek zijn de authentieke vakwerk huizen en boerderijen. De gebouwen dateren uit de 18e of begin 19e eeuw. Vele van deze vakwerkhuizen-boerderijen zijn met liefde voor het gebouw en met behoudt van de typische stijlelementen gerestaureerd/verbouwd. Er is gebruik gemaakt van silex/natuursteen, eiken/essen balken, stro, leem kalk en zelfs paardenhaar en schapenwol ! Een aantal van deze vakwerkhuizen-boerderijen zijn ingericht om de toerist te ontvangen (gastenkamers, groepsaccommodatie)

In een van de mooiste accomodaties overnachten in de Voerstreek ?

Vakwerkboerderij De Hubertahoeve